ГлаксоСмитКлайн у нас

ГлаксоСмитКлайн работи и инвестира в България повече 20 години.

Дейността на компанията е обвързана с осигуряване на качествено и съвременно лечение на българските пациенти, както и със създаване и поддържане на коректно, етично и стабилно партньорство с всички участници в системата на здравеопазването.

През 2003 г. ГлаксоСмитКлайн печели наградата на Съюза на фармацевтите в България за Компания на годината за първи път, а през юни 2006 г. СФБ й връчва отличието отново.

През 2004 г. ГлаксоСмитКлайн инвестира над 5 млн. лева за откриване в София на първия по рода си мултинационален дистрибуционен център на Балканите, който обслужва 15 държави на Балканите, Кавказ и Централна Азия.

Година по късно, ГлаксоСмитКлайн става една от първите многонационални фармацевтични компании, регистрирали търговско дружество у нас. Компанията установява и дългосрочно сътрудничество с редица организации, занимаващи се с логистика, информационни технологии, клинични проучвания, както и с български фармацевтични компании.

За ГлаксоСмитКлайн ЕООД работят повече от 160 висококвалифицирани служители, а през 2007 г. компанията оглавява класацията на Hewitt Associates за „Най-добър работодател”, в категория “Големи компании”.

Компанията инвестира и в провеждането на множество клинични изпитвания съвместно с водещи специалисти в страната и разчита на доброто сътрудничество в обществени проекти с институции като Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Изпълнителната агенция по лекарствата, медицинските университети, болници и медицински центрове, фондации и други неправителствени организации.

  • Всяка минута нашите лекарства помагат на повече от 10 пациента в България
  • Всеки час повече от 50 ваксини на ГлаксоСмитКлайн предпазват български деца и възрастни
  • Всяка година ГлаксоСмитКлайн инвестира повече от 2 милиона лева в клинични проучвания у нас
  • Всяко българско дете е имунизирано с поне две, произведени от ГлаксоСмитКлайн ваксини
  • През 2009 г. ГлаксоСмитКлайн ЕООД е внесла над 13 млн. и половина лева данъци в държавния бюджет.


^ Обратно към началото на страницата
България
MMW
Дистрибуционен център в София